קופונים עובדים הכי טוב כשאתה משתמש בהם כדי לקנות דברים שאתה כבר צריך.
טרייסי פובס אישה, אמא וממוכית לגזירת קופונים.היא נותנת למחפשי הנחות עצות איך לקנות את מה שהם צריכים בפחות – והיא מדברת מניסיון. כמו אמריקאים רבים, פובס מצאה את עצמה פעם עמוסה בחובות.
לפני מספר שנים, פובס ובעלה התחילו ברצינות לחסוך. הם השתמשו בשילוב של טכניקות כדי לחסל את החוב של יותר מ-35,000 דולר, כולל מכירת רכוש לא רצוי, יצירת תוכנית הוצאות מציאותית ושימוש בהחזרי מס כדי לשלם את מה שהם חייבים.
אלה תרמו רבות לחסכונותיהם, אבל פובס שינתה גם את הלך הרוח שלה כלפי כסף. מפתח למנטליות הקניות החדשה הזו היה שימוש בקופונים, ששחררו כסף שהיא תוכל להשתמש בו כדי לשלם את חובה.
“תמיד ניסיתי להשתמש בקופונים, אבל הם לא ממש עבדו בשבילי”, אומר פובס. “פשוט הרגשתי שזה יותר טרחה. אבל ידעתי שהם חייבים לעבוד, אז התחלתי לחקור ולקרוא ולנסות להרכיב מערכות”.
היא הקדישה זמן להתעמק בקופונים, והשוותה את מה שהוצע עם המותגים שבהם השתמשה בדרך כלל. היא התחילה ללמוד קמעונאים כדי להכיר את התמחור שלהם, את מותגי החנויות שלהם ואת תוכניות ההנחות שלהם.
בסופו של דבר, היא אומרת, “התחלתי לגרום לזה לעבוד והבנתי שהתחלנו לחסוך 30 עד 35% בחשבון המכולת שלנו בכל פעם שהלכנו לחנות.”
קטע על קופונים
חנויות מכולת הן לא המקומות היחידים שיש להם קופונים. ריבועי הכסף הקטנים שאנשים גזרו פעם רק ביד מהעיתון של יום ראשון זמינים כעת באינטרנט, באפליקציות ובכל המדיה החברתית גם כן.
קופונים נוצרו בשנת 1887 כמכשיר שיווקי לענקית הסודה קוקה קולה, על פי קופון שרפה. עכשיו, קופונים רבים.
“אנשים אולי חשבו שיש סטיגמה לפני שנים בשימוש בקופונים כי לא יכולת להרשות לעצמך דברים או שהיית חסכני מדי”, אומרת ג’נט פאוויני, מומחית לחיסכון, “זה פשוט לא המקרה. כיום, שימוש בקופונים או באסטרטגיות אחרות כדי לחסוך כסף הוא כמו השחור החדש. זה מגניב.”
כיצד להשתמש בקופונים בצורה הנכונה
קופונים אינם כרטיס לכיוון אחד מהחובות, אבל יש דרכים להשתמש בקופונים לטובתך מבלי ליפול קורבן לטקטיקות של קמעונאים:
- התאימו אותם לאורח החיים שלכם. בניגוד למה שנהוג לחשוב, אתה לא בהכרח צריך לקנות בכמויות גדולות כדי לראות חיסכון. שלבו קופונים בשגרה הרגילה שלכם.
“זה דבר כל כך פסיכולוגי”, אומר פאוויני. “אני חושב שאנשים מתייאשים. הם פשוט מרגישים שהם צריכים לשדוד את פיטר כדי לשלם לפול ולחיות משכורת מול משכורת. המציאות היא שבתקציב החודשי שלך, יש דברים מסוימים שבאמת יש לך שליטה עליהם. אולי אין לך שליטה על המשכנתא שלך או על שכר הדירה שלך, או על שכר הלימוד של הילדים שלך או על טיפול בילדים, אבל יש לך שליטה על מה שאתה מוציא על מצרכים, חפצי טיפול אישי, בידור ונסיעות.”
2. חפשו אותם בכל מקום. אתה עדיין יכול למצוא קופונים בעיתון של יום ראשון, אבל הם גם בהרבה מקומות אחרים. התחל בחיפוש בגוגל של שם הקמעונאי בתוספת המילה “קופון”. תגלו שחלק מהאתרים מוקדשים לצבירה של עסקאות מכל רחבי האינטרנט, ויש אפילו אפליקציות שמספקות התראות על הצעות קרובות.
3. קבל תגמול על הנאמנות שלך. לפעמים, יצרנים ישלחו לך דברים בחינם רק כדי לומר להם כמה אתה אוהב את המוצר שלהם. פובס אמרה שהיא הכינה רשימה של המותגים האהובים עליה, ואז שלחה אימייל ליצרנים כדי להודות להם על המוצרים שלהם. במקרים מסוימים, היא קיבלה קופונים בתמורה
4. תתחיל בקטן. חלק מהקופונים עשויים לחסוך לך סכום קטן בלבד, אך אל תתייאש. דולר כאן ודולר שם יכולים להצטבר עם הזמן. תחשוב על זה כדולר או שניים פחות ממה שהיית מוציא אחרת. הסתכלו על החיסכון הכולל שלכם בעוד חודש או שנה במקום במסע קניות אחד.
“התחיל בקטן ותתחיל לראות את ההתקדמות כשאתה לומד כיצד לעקוב אחר מחזורי המכירות שלך, ללמוד כיצד לשים קופונים עם מכירות, ליצור את המלאי שלך ולמצוא את ההנחות”, אומר פובס. “הדברים הקטנים האלה מתחילים להיבנות אחד על השני, בערך כמו לגו. הם סוג של לוחצים יחד. ככל שאתה מצמיד אותם יחד, המגדל שלך גדל, וככל שהמגדל שלך גדל, כך גם החיסכון הכולל שלך גדל”.
אין תגובות
פרסם תגובה