#1. בצע תמיד את ההזמנה שלך מחיבור מאובטח
המחשב שלך צריך להיות מוגן מפני תוכנה שעלולה להיות זדונית. זה בגלל המידע הפיננסי שלך, והסיסמאות נמצאות בסיכון להיגנב. הרעיון הזה הוא מאוד בסיסי. שמור על חומת האש של המחשב שלך – השתמש רק בחיבור מאובטח. הימנע מביצוע עסקאות פיננסיות כאשר אתה מחובר לרשת ציבורית.
#2. הכר את הסוחר שלך ואת המוניטין שלו
אם אתה כבר יודע את המיקום של החנות הרשמית, קניות מקוונות בטוחות יותר. בקר שם אם יש לך בעיה. חוץ מזה, אם אתה מכיר אחרים עם חוויה חיובית עם החנות המקוונת באופן עקבי, היה סמוך ובטוח באיכות. מצד שני, אם לחנות אין חוות דעת או אין חוות דעת אוהדות, אל תזמינו מהם.
#3. הימנע מעסקאות “טובות מכדי להיות אמיתיות”.
חנות מקוונת שמבטיחה יותר מדי במחיר נמוך היא חשודה. אם המחיר נמוך מדי, אשר אם הסוחר השיג את הפריט כחוק. דעו אם הדברים שתקבלו הם אותו מותג שמוצג. כמו כן, בדקו אם תורשו להחזיר את המוצרים הפגומים. האם הסוחר מקבל הכנסה נוספת על ידי מכירת המידע הפיננסי שלך?
#4. קרא את התנאים וההגבלות בעת רכישת כרטיס מתנה.
אם אתה מקבל את כרטיס המתנה ממישהו אחר, ודא שהחנות חוקית. הכירו את האדם שמשתמש בחנות, והאם יש חישוקים שתקפוץ דרכם. יש גם קופונים וקודי קידום. דעו היכן תוכלו למצוא קודי הנחה אלו. כמו כן, הבן כיצד אתה יכול להשתמש בהם כדי להועיל לך ביותר.
#5. הימנע מחנות אלקטרונית הדורשת יותר מידע ממה שנדרש כדי לבצע את המכירה.
כקונה, תתבקשו את הדברים הבאים:
- אופן התשלום
- כתובת למשלוח.
- מספר טלפון.
- כתובת דוא”ל.
אם הסוחר מבקש מידע נוסף נוסף מעבר לכך, ברח. אל תשתף את פרטי הבנק שלך, מספר רישיון הנהיגה או פרטי הביטוח הלאומי. שאלות על תחומי עניין הן אופציונליות; עם זאת, היזהר בעת מתן המידע. בדרך כלל, היצמד לחברות שמכבדות את פרטיותך.
#6. צור סיסמה ייחודית
תתבקש ליצור חשבון. בחר שלא לעשות זאת אלא אם תשתמש לעתים קרובות בחנות האלקטרונית. אם תחליט ליצור את החשבון שלך, ודא שאתה משתמש בסיסמה ייחודית וחזקה.
#7. עד כמה האתר מאובטח?
לפני שתשתף מידע אישי או פרטי כרטיס אשראי באופן מקוון, בדוק אם כתובת האינטרנט מתחילה ב-“https:” ולא ב-“Http:”. ה-‘s’ שנוספו אומר לך שהאתר מוצפן ומאובטח כדי להגן על המידע שלך.
אין תגובות
פרסם תגובה